5 tips for perfekt selvbruning

5 TIPS FOR PÅFØRING AV SELVBRUNING

Følg disse tipsene for å unngå skjolder og ujevn brunfarge når du påfører selvbruning.

Selvbruning kan oppleves som komplisert og vanskelig for mange. Skjolder, ujevn farge og en selvbruning som sprekker er fellesnevnere for de. Noen ganger trenger man å føle seg fresh med litt farge på kroppen, og det kan være lett å dra med seg en selvbruning i butikken, men når man kommer hjem er det ikke så lett lenger. Når man påfører ser det helt greit ut, men når du våkner dagen etter kommer skjoldene frem. Ikke minst oransje knær, albuer og hender. Hvordan unngå dette?

Hva er selvbruning?

Men først, hva er selvbruning? Kort forklart er selvbruning er en måte å oppnå solkysset hudfarge, uten å oppholde seg i solen og utsette kroppen for farlig UV-stråler. En selvbruning kan komme i flere ulike former; krem, skum, dråper som blandes, spray, engangswipes, dusjsåpe osv. De fleste kjenner vel til selvbruning i krem, skum eller dråper, eventuelt spraytan som utføres i klinikk. 

For å oppnå en jevn brunfarge er det noen triks du bør ha med deg, slik at du ikke går i “selvbrunings-fella». 

Bilde før og etter selvbruning. Hentet fra tan-luxe.com

TIPS 1: EKSFOLIERING FØR OG ETTER

For et jevnere og mer langvarig resultat bør du skrubbe huden før påføring, og da gjerne med en fuktighetsgivende peeling. Eksfolieringen bør skje én dag før påføring av selvbruning – samme gjelder eventuell barbering. 

Eksfoliering av huden før påføring av selvbruning gjør at de døde hudcellene fjernes, slik at hudstrukturen er jevnere og den nye huden lettere kan absorbere næringsgivende ingredienser.  

Vip Beauty sin favoritt er kroppspeelingen fra Dr. Gross eller Environ sin kropps-serie. 

Dr. Gross Alpha Beta Exfoliationg Body Treatment
Environ Body EssentiA Derma-Lac Lotion

TIPS 2: TILFØR FUKTIGHET FØR OG ETTER

Fuktighet og hydrering er nøkkelen til en sunn hud. En sunn hud gir jevnere brunfarge. Dersom du påfører fuktighetskrem jevnlig etter påføring av selvbruning, oppleves det at brunfargen sitter finere og jevnere lenger. Uten påføring av fuktighetskrem i tiden etter selvbruning, kan man oppleve en kakete og sprukket hud – som vises tydelig på selvbruningen. Selvbruningen kan også vise seg mye mørkere på tørre områder, så det er nødvendig å fokusere på albuer, knær, ankler, føtter og hender.  

For de som ønsker å benytte fuktighetskrem med litt selvbruning i, er det absolutt et pluss. Vi anbefaler Tan-Luxe sine selvbruningsdråper «The Body», som du kan mixe inn i din favoritt bodylotion.

Bilde viser hvordan selvbruning blir uten tilføring av fuktighet.
Bilde viser hvordan selvbruning blir med jevnlig tilføring av fuktighet.

TIPS 3: PÅFØRING MED UTSTYR

Noen liker å påføre selvbruning med hendene, men kan da oppleve skjolder i ettertid – spesielt på hendene dersom disse ikke vaskes. Men for å oppnå et jevnt resultat anbefaler vi å påføre selvbruning med en selvbruningsvott. Et slikt produkt jevner ut resultatet, men motvirker også misfarging på hendene. 

Dersom du ikke ønsker å bruke en selvbruningsvott, anbefaler vi at du påfører selvbruning på hele kroppen først, deretter vasker hendene, og påfører selvbruning på håndoverflaten forsiktig eller med for eksempel en vasket sminkekost. Unngå i håndflaten og mye imellom fingrene. 

For de som bruker selvbruning i sprayform, er ikke dette steget nødvendig å tenke på. For deg som er dreven på selvbruning, kan du fint påføre uten selvbruningsvott.

TIPS 4: SELVBRUNING TIL ANSIKTET

Du finner selvbruning til både kropp og ansikt, og det er ikke uten grunn at det finnes en egen til ansiktet. Ofte er ansiktsselvbruningen beriket med flere vitaminer og mineraler for huden, som opprettholder en sunn hud med glød. Det finnes selvbruning som kan virke mot aldring eller brukes som setting-spray over og under sminke. 

TIPS 5: VELG PRODUKTER MED GODE INGREDIENSER

Det finnes et hav av selvbruningsprodukter, hvor noen inneholder mer vitaminer og næringsstoffer enn andre. Det er lurt å velge et produkt med gode ingredienser, for å samtidig kunne gi huden tilstrekkelig med næring og vitaminer, som også sørger for at brunfargen sitter lenger. 

Hos Vip Beauty Lounge tilbyr vi selvbruningsserien Tan-Luxe, som har vitaminrike produkter. Flere av produktene inneholder blant annet vitamin A, B, C og E, samt bringebærfrøolje, aloe vera og flere gode ingredienser.  

Vi anbefaler: