8 grunner til at du får akne

HVORFOR FÅR DU AKNE?

8 grunner til at du får akne

Er du en av mange som sliter med urenheter og aknehud? Det kan være flere grunner til at du får akne – både genetikk, miljø og helse. Her har du 8 raske grunner til hvorfor akne utløses.

 1. Overdreven peeling
  Overdreven peeling eller peeling med feil produkt kan føre til utbrudd av urenheter. Feil produkt kan for eksempel være en peeling med grove korn, som ikke peeler huden, men skraper opp huden som resulterer i innflammasjon, uttørkinger og overproduksjon av oljer. Når huden skraper og ødelegges, begynner huden en naturlig prosess for å reparere og normalisere huden.
 2. Trege karbohydrater
  Trege karbohydrater går over til sukker. Sukker øker hudens talgproduksjon, som igjen fører til urenheter. Talg er hudens naturlige fettlager.
 3. Genetikk
  Genetikk bestemmer mye av hudtypen din – hvor mye talg huden din produserer, hvor store porer du har og hvor oljete huden er. Dette kan derimot kontrolleres med riktige produkter.
 4. Telefon
  Telefonen er i nærheten av ansiktet nesten hele tiden. Hendene våre tar på telefonen, som vi igjen putter i ansiktet. Telefonen er et samlingspunkt for en rekke bakterier, som overføres til huden din.
 5. Skitne sminkekoster
  Sminkekoster er proppfulle av bakterier, gamle sminkerester og oljer som samler seg opp over tid. Du bør derfor være flink til å vaske sminkekostene dine jevnlig.
 6. Sukker
  Sukker frigjør insulin og stimulerer androgen-aktivitet i kroppen, noe som øker kroppens talgproduksjon.
 7. Hormoner
  I puberteten produserer kroppen et stor overskudd av hormoner, som igjen stimulerer produksjonen av talg i talgkjertlene. Overskudd av talg og porer som ikke renses opp i, fører til akne og små kviser. Dette er også grunnen til hvorfor du får akne-utbrudd når kroppen er under mye stress.
 8. Meieriprodukter
  Hormonene i meieriproduktene utløser en respons i kroppen til å produsere mer talg.