FORBERED HUDEN TIL VÅREN

NY ÅRSTID – FORBERED HUDEN DIN!

Det er endelig mars og vi går mot en ny årstid. Vi går fra vinter til vår, og det er på tiden å behandle gusten vinterhud og forberede huden for våren. På samme måte som  at vi bytter ut klærne i garderoben etter ulike årstider, bør du også endre og skreddersy hudpleierutinen din til ulikesesonger. Tenk det slik, at når du bytter ut tykke vinterklær til lettere og tynnere klær, bør du også bytte ut tunge produkter til lettere produkter.

Hudpleierutiner 

Huden endres gjennom alle de ulike årstidene – sommer, høst, vinter og vår. Hovedårsaken til disse hudendringene spiller på tre faktorer: luftfuktighet, lyseksponering og temperaturforskjeller. Dette er faktorer som påvirker hudens fuktighetsnivå, elastisitet og porøsitet.

Vinteren og den skarpe kulden kan gjøre huden din både tørr, irritert og sensitiv. I tørt vintervær blir hudens naturlige barriere mer porøs og komprimert, og vannet og fukten i huden fordampes ut av huden raskere venn vanlig. For noen hudtyper kan vinterhalvåret være et rent mareritt, spesielt for personer med atopisk dermatitt, eksem og psoriasis.

Nå som det går fra vintertid til vår, er det ulike tiltak som bør igangsettes og legges inn i din hudpleierutine, for å behandle tørr og gustent vinterhud.

Her er noen konkrete tiltak:

 • Bytt rensemiddel til en mild, ikke-skummende rens.

  Når huden din føles tørr, kan man ofte tenke at det skyldes feil fuktighetskrem – men i virkeligheten er det mest sannsynlig rense- og rengjøringsmiddelet du bruker, som har hardest belastning på huden. Et rensemiddel fjerner ikke bare smuss og sminke, men også viktige oljer og forstyrrer hudens barriere.
  Vi anbefaler at du bruker en mild og effektiv rens. Unngå de tradisjonelle renseproduktene som blant annet inneholder mye sulfater – ingredienser som kan forverre irritasjon og forminske hudens barriere.

  Dr. Gross Meltaway Cleanser – Environ Cleansing Gel – Environ Cleansing Lotion – RAZspa Cleansing Mask

 • Bruk en mild exfoliator/skrubb/peeling.
  Når økt porøsitet er et resultat av en kald vintere, er det en no-go å bruke sterke eksfolierende stoffer på huden. Unngå produkter med sterke syrer som glykolsyre og/eller alfahydroksylsyre. For å overvinner irritert hud, rødhet og betennelser er derfor en mild peeling nøkkelen for deg.
  Dr. Gross Alpha Beta Daily Peel – RAZspa Orange Peel

 • Bruk fuktighetsserum.
  Et hydrerende serum binder vannet i huden din og forsikrer at fuktigheten forblir på og i huden istedenfor å fordampe bort. Med serum opprettes en kunstig barriere som gjør at hudens fuktighet bygges opp og hydrerer overflaten.  Et serum er hudens kraftverk og ditt daglige multivitamin.
  Dr. Gross Hydration Clinical Booster – Environ Hydrating Oil Capsules – Environ Intensiv Hydrating Serum – Environ Toner – RAZspa Hh Hyaluron

   

 • Bytt til en rikere fuktighetskrem.
  Om sommeren er lette fuktighetskremer et underverk, for da er huden mer naturlig hydrert. Om vinter og fra vinterstid er ikke huden naturlig hydrert og har fordampet mye – derfor er det viktige og essensielt å bruke en tyngere og rikere fuktighetskrem. En slik fuktighetskrem resulterer i at huden føler seg beroliget og mindre irritert gjennom dagen, den føler seg behagelig og fuktet, og beskytter bedre mot hardt vær.
  Dr. Gross Stress Repair Face Cream – Dr. Gross C+ Collagen Deep Cream – Environ AVST – Environ Defence Creme/Plus – Environ Supermoisturiser – RAZspa Dagkrem

Hos oss på Vip Beauty Lounge i Sandefjord finner du hudpleieserier og produkter som passer alle hudtyper og hudtilstander. Du kan lese om alle produktmerkene våre her. Du finner også alle våre hudpleiebehandlinger her og her.