HUDPLEIE FOR EN KOMBINERT HUD PÅ VINTEREN

Hva gjør kulde og vinterhalvåret med en kombinert hud?

Dehydrert og tørr hud er det største hudproblemet mange opplever i løpet av vinterhalvåret med kulde. Huden skriker etter pleie og fuktighet. Huden føles stram, tørr og ser grå og livløs ut.

For deg med kombinert hud er det stor sannsynlighet for at du føler på akkurat dette, men i bestemte områder i ansiktet. Det er heller ikke uvanlig å oppleve flere urenheter og sensitivitet, da huden er i ubalanse på grunn av miljøskifte og sterk kulde.

Kulden som kommer på vinteren er ikke hudens beste venn – ikke kun for de med kombinert hud, men også for de med tørr, sensitiv eller fet hud. Vi kjenner alle igjen en kraftig vinterbris, hvor det føles ut som at luften skjærer når den treffer huden. På vinteren er luften kald, tørr og med lav luftfuktighet. Det er dette som skaper følelse av den skarpe vinden. Luften trekker til seg fuktigheten som du har i huden, og det resulterer i at huden blir enda tørrere og dehydrert enn på sommerhalvåret når luften har høyere luftfuktighet. Når du samtidig kommer inn i en varm stue med tent peis, tørkes huden enda mer ut.

Hvordan behandle en kombinert hud på vinteren?

Når huden tørkes ut er det et hovedmål – opprettholde fuktighetsbalansen! Da vil huden holde seg myk og spenstig, samtidig motarbeide dehydrering, kontrollere talgproduksjon og urenheter.

Vi anbefaler deg å bruke produkter som opprettholder hudens fuktighetsbalanse hver dag, som for eksempel fuktighetsgivende ansiktsrens, fuktighetsserum, dag- og nattkrem med høy fuktighet. For at huden skal holde seg ren og fri for tette porer, må du rense huden din med en rens som samtidig gir fuktighet til huden. Et fuktighetsserum gir huden en fuktighetsboost og virker mer intensivt og hurtig, mens en dag- og nattkrem virker fuktighetsgivende samtidig med andre næringsrike ingredienser for huden din.

Vi anbefaler også at du bruker en peeling til huden, 1-2 ganger i uken, for å fjerne døde hudceller som gir huden et grått og gusten utseende, holder porene rene i dybden og samtidig opprettholder hudens fuktighetsbalanse og motvirker aldringstegn. Peeling er aldri feil, så lenge du ikke bruker en peeling med for harde korn. En peeling bidrar til at de serum og dagkrem gir bedre effekt og trenger lengre ned i huden.

Mange kjenner igjen ansiktsmasker som den ultimate hjemme-spa-dagen. Men vær obs på å velge riktig ansiktsmaske, da mange velger feil her. Alle ansiktsmaskene som henger i butikkhyllen passer ikke for hvem som helst. Finn den ansiktsmasken som inneholder næringstoffer og gode ingredienser for huden din – les: hyaluronsyre, for å gi huden fuktighet. En svart peel-off mask, som er populært, er ikke den masken huden din trenger!

En kombinert hud er tørr og fet i bestemte områder. I områder som føles ekstra tørre, kan det brukes fetere produkter enn i områder som føles mindre tørre. I områder hvor det oppstår urenheter grunnet dehydrering, kan du bruke talgregulerende oljer som samtidig er fuktighetsgivende, mens du bruker andre fuktighetsgivende produkter i områdene som er tørre uten urenheter.

Så.. hva trenger en kombinert hud på vinteren?

 • fuktighetsgivende rens
 • fuktighetserum
 • dag- og nattkrem som er fuktighetsgivende og forebyggende
 • peeling 1-2 ganger i uken
 • ansiktsmasker 1-2 ganger i uken

Unngå også å:

 • dusje i for varmt vann
 • bruke dehydrerende ansiktsmasker
 • bruke peeling med store og kraftige korn
 • ikke bruke oljer
 • bruke tørre sminkeprodukter
 • utørkende hudpleieprodukter

Er du usikker på hvordan hudtype du har? Les om de ulike hudtypene ved å klikke HER