HUDPLEIERUTINE, HVORFOR REKKEFØLGEN ER VIKTIG!

Nøkkelen til en sunn hud er en god hudpleie rutine er vel så å si blitt allmennkunnskap i dag, men i hvilken rekkefølge og hvorfor det er så viktig er ikke alltid like fremtredende. Det er også et hav av forskjellige produkttyper til forskjellige hudtyper, morgen og kveld, og ikke minst de forskjellige sesongene som påvirker huden vår her til lands som til tider får en til å føle at man skulle vært utdannet hudpleier for å holde styr på alt! Men fortvil ikke her kommer noen enkle tips og regler dere kan forholde dere til i hverdagen.

Steg 1: Rens

Å rense huden er en forutsetning for en sunn hud da det samler seg skitt og oljer i løpet av dagen som bør fjernes for at hudpleie produkter skal kunne trenge ned i huden og ikke fester seg i laget av skitt som huden har samlet seg opp i løpet av døgnet. Rens bør gjøres morgen og kveld. Så lurer du kanskje på hvorfor bør vi rense om morgenen hvis vi renser på kvelden? Vi har jo ikke gjort noe annet enn å ligge stille og sovet, men det er mye som blir liggende på putetrekket vi hviler ansiktet vårt på som for eksempel oljer fra håret og andre ting som bør fjernes om morgenen før man påfører hudpleie produktene. Det er viktig å ta hensyn til hudtypen din når man skal velge rens. Et godt tips til en god rens som kan passe alle hudtyper er Dr. Dennis Gross Hyaluronic Marine Meltaway Cleanser, dette er en oljefri og hypoallergen ansiktsrens, som fjerner alt av sminke og smuss samtidig, også øyesminke inkludert vannfast. Den renser huden godt uten å skape irritasjon eller å etterlate seg en fet hinne på huden.

Steg: 2 Skrubb/ Eksfoliering

Huden bør skrubbes 1- 2 ganger i uken for å fjerne døde hudceller, om det er morgen eller kveld det er opptil enhver. Det finnes jo produkter i dag som eksfolierer huden på en kjemisk måte og ikke ved bruk av partikler som kan brukes daglig, men en skrubb med partikler er å anbefale ved siden av allikevel.

Steg 3: Toner 

Vi vet nesten alle hva det er , men hva er en toner godt for? En toner er hjelper huden til å fjerne restene av oljer og lignende etter rensen og den hjelper til med å balansere hudens PH- verdi og klargjør huden for de etterfølgende produktene. Et godt tips til en god Toner er Environ Skin EssentiA Moisturising Toner, denne inneholder lactat som har både eksfolierende og fuktighetsgivende egens kaper, samt beriket med en variasjon av planteekstrakter kjent for å bidra til en sunn hud.

Steg 4: Serum

Serum er et konsentrert produkt med aktive ingredienser som er designet for å trenge dypt ned i huden og gi det lille ekstra huden din trenger som kanskje ikke din favoritt dag- eller nattkremen kan bidra med. Serum kan brukes morgen og kveld, og man kan også bruke forskjellige serum til dag- og kvelds rutinen. Et C- vitamin serum er for eksempel best egnet for dag rutinen da det i tillegg til å jevne hudtonen vil hjelpe hudens beskyttelse mot UV stråler. Et godt serum er Dr. Dennis Gross C+ Collagen Brighten & Firm Vitamin C Serum, som gir ny spenst, reduserer ujevnheter som blekhet, pigmentflekker, grov tekstur og fine linjer. Huden får umiddelbart en fin glød. Passer alle hudtyper.

Steg 5: Øyekrem

Huden rundt øynene er viktig å ta vare på, det er her huden er tynnest og det er her de første aldringstegnene vil vises. Her må man bruke et krem spesielt tilpasset øynene det og som er passende til det man ønsker å behandle eller forebygge mot. En god anbefaling er Dr. Dennis Gross Hyaluronic Marine Dew It All Eye Gel, Dette er en multifunksjonell øye-korrektor som inneholder aktive ingredienser, som på en rask og effektiv måte tar hånd om hudproblemene. Huden blir umiddelbart myk og fuktig, med varighet i opptil 72 timer.

Steg 6: Dag- og Nattkrem

En god dagkrem er viktig for å beskytte huden mot ytre påkjenninger samt å forebygge. Her er det også viktig å bruke SPF, det er mange dagkremer som inneholder solfaktor, hvis ikke bør denne påføres etter dagkremen.

En nattkrem inneholder gjerne litt mer aktive ingredienser som skal virke gjennom natten slik at huden restituerer seg. Det finnes selvfølgelig kremer som kan brukes både på dag- og kveldstid, da står det gjerne på produktet eller i produkt beskrivelsen.

Disse stegene er de viktigste i hudpleierutinen, det finnes også andre produkter som man kan supplere på med eller erstatte som for eksempel ansiktsoljer, essenser eller lignende, det viktigste er å finne produkter som passer til din hud. Er det noen ekstra utfordringer eller andre spørsmål så oppsøk en hudpleier.