HUDPROBLEMER OG HUDPLEIE FOR UNGDOMMEN

HUDPROBLEMER OG HUDPLEIE FOR UNGDOMMEN

Mange tenker kanskje at hudpleieprodukter og hudpleiebehandlinger kun er for voksne folk? Det er helt feil. God hudpleie fra en ung alder legger grunnlaget for hvordan hudens utseende blir de kommende årene. I ungdomsårene er det viktig å være forsiktig i solen for å forebygge hudskader senere i livet.

Barn og ungdom har i utgangspunktet en sunn og frisk hud, som har lite behov av hudpleieprodukter som for eksempel fukt. Når ungdommen derimot kommer i puberteten, økes talgproduksjonen og mange jenter begynner å eksperimentere med sminke. Det er i denne fasen det er nødvendig å sette igang en hudpleierutine.

I hovedsak er det hormonendringene i tenårene, som skyldes kviser i puberteten. Hormonene fører til økt produksjon av talg i huden. Tenåringen som er hyppig brukere av hårprodukter, kan oppleve mer kviser i hodebunn, rundt pannen og hårfestet. Dette skyldes at det ofte et mye fett i hårpleieproduktene. Det er derfor viktig å vaske håret grundig.

Når de første urenhetene, kvisene og hudormene dukker opp, er det fort gjort å pøse på med feil produkter – fete og altfor kraftige produkter. Hudormer og kviser kan komme i alle aldre, men for mange kommer dette i puberteten og det kan utvikle seg til å bli et større problem enn det trenger.
Som forelder kan det være vanskelig å råde ungdommen til hva som bør og ikke bør gjøres med utbruddene. Skal man la det være eller skal man sette de på sterke produkter?

RÅD 1: Visste du at hvis du starter med å rense huden med engang disse urenhetene kommer opp, så forebygges større utbrudd?

TRENGER DU VEILEDNING?

Hoss Vip Beauty Lounge får du alltid gratis konsultasjon og veiledning.

Vi skreddersyr også food-map for deg, slik at du får en unik hudpleierutine.

GRUNNER TIL UTBRUDD AV URENHETER HOS UNGDOMMEN

 1. Hormonforandringer i pubertet
 2. Hyppig bruk av hår- og sminkeprodukter
 3. Kosthold
  – Større inntak av sukker og hvete – raske karbohydrater øker blodsukkerstigningen som igjen fører til at insulinnivået i blodet går raskt opp, og dette gir økt talgproduskjon i talgkjertelen som skaper grobunn for akne.
  – Melkeprodukter – noen reagerer på laktose (melkesukker), så for noen kan det være aktuelt å kutte ned på mengden av søte melkeprodukter. De som reagerer på laktose kan få betennelsestilstander i kroppen, som gir utbrudd på huden.
 4. Stresslidelser – ungdommen lever i en hverdag preget av stress og press. Stress kan utløse hormoner i kroppen som resulterer i kviseutbrudd. I stressende perioder skjer det en stor økning i kroppens hormonproduksjon, med hormonene kortisol og adrenalin. I lange stressende perioder produserer kroppen mye kortisol som vil gi kviseutbrudd.
Ungdomsrens hos Vip Beauty Lounge i Sandefjord

HUDPLEIERUTINE FOR UNGDOMMEN

Man tenker kanskje at gode hudpleieprodukter for tenåringene koster hele lommeboken og tyr dermed til alternative og billigere løsninger. Mange av disse rensene eller produktene kan inneholde feil pH-verdi i forhold til huden din. Dette kan gjøre vondt verre, hvor du senere vil slite lenger med urenheter og dermed gå drastisk til verk. Gode hudpleieprodukter for ungdommen trenger ikke å være så omfattende og dyrt.

TIPS TIL UNGDOMMEN: ikke bruk produktene i skapet til moren din. Disse produktene er mest sannsynlig alt for sterke med aktive ingredienser, som kan føre til større og mer omfattende hudproblemer. En voksen hud trenger helt annen pleie enn ung hud.

HUDPLEIE STEG FOR STEG

 1. Rens morgen og kveld – for en ungdom er det generelt viktig å rense morgen og kveld, for å fjerne fettstoffer, døde hudceller, rester av hudpleieprodukter og eventuelt sminke. Ved å rense morgen og kveld forebygges uren hud. På kvelden fjernes forurensing og avfallstoffersom huden skiller ut, og eventuelt sminkerester. På morgenen fjernes avfallsstoffer som huden renser ut når man sover. Dersom dette ikke blir renset bort, vil de ligge på huden og tette porene, og resultatet er kviser og uren hud.

 2. Fuktighetsgivende krem – etter rens er det viktig å følge opp med en fuktighetsgivende ansiktskrem, for at huden skal holde seg frisk. All hud trenger fuktighet (les: ikke fett), selv de med aknehud. Dersom huden ikke blir tilført fuktighet, vil den gi signaler til underhuden om at overflaten er tørr, og underhuden starter å produsere mer talg for å smøre huden.

 3. Peeling og ansiktsmaskerbruk dette 1-2 ganger i uken. En peeling fjerner de døde hudcellene fra hudoverflaten, slik at de ikke blir liggende igjen og tette porene. En peeling forebygger eventuelle fremtidige akneutbrudd, samtidig som at produktene som påføres huden får bedre virkning. En ansiktsmaske, gjerne dyprensende, kan brukes etter peeling. Masken vil rense i dybden og bidrar samtidig til å klargjøre porene og og fjerne overskuddstalg fra hudoverflaten.

 4. Solfaktor/SPF – dette er kanskje det mest kjedeligste steget, men også et veldig viktig steg. Mange dagkremer inneholder SPF. Bruk minst SPF15 i solen.
  Visste du at solstråler er 90% av årsaken til tidlige aldringstegn som rynker og pigmentflekker? Som ungdom er det kanskje fjernt å tenke på, men dersom du er flink til å bruke solfaktor nå, vil du være ekstremt glad for det senere.
 Hos oss på Vip Beauty Lounge har vi mange gode og rimelige hudpleieprodukter til ungdommen. For eksempel rensen «Dr. Gross Meltaway Cleanser». Du kan finne enda mer informasjon om dette på vår instagram. Vi har også en helt egen hudpleiebehandling for ungdom, som blir skreddersydd etter ungdommens behov og ønske. Den finner du her.

Les mer om: