Hvorfor rense huden og hva er forskjellen på ansiktsrens?

HVORFOR RENSE HUDEN?

OG HVA ER FORSKJELL PÅ DE ULIKE RENSENE?

Rens er et av de viktigste stegene i en hudpleierutine. Dersom du påfører gode produkt på et grunnlag som ikke rent, så vil ikke produktene gi makismal effekt. I løpet av dagen blir huden utsatt for mye, og det er derfor spesielt viktig å rense under kveldsrutinene. En ansiktsrens løser opp i smuss fra overskuddstalg,  svette, solbeskyttelse, sminkerester og ikke minst forrurensing. Samtidig renser huden for tette porer, urenheter og bakterier som kan føre til skader og sykdommer i huden.

Ulike konsistenser i rens

Det finnes flere typer rens på markedet, men hva er egentlig forskjellen? Her får du en enkel oversikt:

Pre-cleanse er en forberedende rens før du bruker din vanlige ansiktsrens. Dette løsner opp sminke, slik at det meste av sminken fjernes før du begynner en dypere rens av huden.

Rensegele er en type rens i gele-konsistens som skummer opp når den blandes med vann, og som passer bra til en normal/kombinert og fet hud.

Rensekrem er en næringsrik rens i krem-form, som passer best til normal/tørr hud.

Rensemelk er en rens som har melkelignende konsistens og utseende, og som passer til en normal, dehydrert og sensitiv hud.

Renseskum er en rens som er ferdig blandet ut, og som kommer ut i en skummende konsistens. En slik type rens passer til alle hudtyper, men er essensiell for deg som liker en lett og skummende konsistens.

Micellærvann er den typen rens som ofte er den første rensen man kjenner til. Dette er et rensevann som påføres huden med en bomullspad, og er effektiv for blant annet sminkefjerning. En slik type rens passer fint til de med sensitiv hud, men renser ikke i dybden.

Hva gjør rensen?

Å rense ansiktet er det viktigste steget i hudpleien. Dersom du ikke renser ansiktet kan det oppstå hudtilstander og hudproblemer som krever langt mer enn rens. 

En rens løsner opp i tette og tilstoppede porer. Tette porer fører til akne og urenheter.

Ansiktsrens fjerner smuss og fett fra huden, bakterier fra miljø og det kroppen skiller ut. Dersom dette blir liggende på hudoverflaten vil huden se grå og livløs ut, samt få mer urenheter, utslett og plager i huden. 

Kroppen skiller ut avfallsstoffer igjennom huden og dens porer. En ansiktsrens løsner opp i avfallsstoffene, fjerner de og renser huden fri for dette. Å ikke rense huden før eventuell sminke, blir som å gå på trening, svette og legge sminke over en svett hud. 

Hvordan velge rens?

Det er ikke bare å plukke med seg en hvilken-som-helst rens fra produkthyllen. Det er essensielt å velge riktig rens til din hud, hudtype og hudtilstand. Les mer om det her.

Ofte er det lurt å rådføre seg i klinikk, med en hudpleier eller hudlege.