Om den viktige A-vitaminen

VITAMIN-A I HUDPLEIE

Visste du at A-vitamin er en avgjørende ingrediens i behandlinger mot flere hudsykdommer? A-vitamin er hudfornyende, peelende, reparerende, betennelsesdempende, talgregulerende og oppstrammende, samtidig er det en nøkkelingrediens for behandling mot pigmenteringer og ujevnheter i huden.

Vitamin A er en aktiv ingrediens, så for de som ikke har brukt A-vitamin i hudpleie tidligere, bør starte forsiktig. I startfasen er det er ikke uvanlig at man kan oppleve lett flassing, tørrhet, sensitivitet og litt rød/rosa farge i huden. Men dette roer seg gradvis etterhvert som huden din blir vandt med A-vitamin. Du kan nesten tenke på det som en slags trening for huden, hvor man gjerne starter rolig for å forberede kroppen på hva som skal skje videre. 

Vitaminen jobber på flere områder samtidig, og med den effektiviteten den har, fungerer den på selv den tøffeste, særeste og vanskeligste huden – og gir resultater.

A-vitamin er en effektiv antioksidant som har god effekt på pigmenteringer og stimulerer kollagenproduksjonen. Så for de som er opptatt av anti-age er A-vitaminen essensielt. 

A-vitaminen kan brukes av alle bortsett fra gravide og ammende.

Envrion om Vitamin-A

En av våre hudpleieserier Environ tror at huden har et liv og at A-vitaminen er oksygenet som trengs for å holde huden sunn og vakker gjennom hele livet. Vitamin A må tilføres daglig for at huden skal bli og holde seg sunnere.

Derfor er vitamin A blitt hjørnesteinen i Environ Skin Care filosofien. De mener at dersom du kombinerer vitamin A med andre essensielle næringsstoffer som for eksempel antioksidanter og peptider, vil du kunne se – og føle – vakker hud gjennom vitenskapen. De mener også at huden vår må tilvennes ekstra vitaminer, spesielt vitamin A som er avgjørende for hudens helse, utstråling og ungdommelighet.

Les mer om Environ sin vitenskap her og produktserien vår her.

Dr. Gross om Vitamin-A

Dr. Gross sin linje Ferulic + Retinol er en anti-age serie som forynger huden, glatter ut linjer, jevner ut hudstrukturen og gir mer spenst og glød.

Serien inneholder ingredienser som virker umiddelbart på fibroblastcellene i huden og styrker hudens egne evne til å øke kollagen– og elastinproduksjonen, som resulterer i synlig forbedring i hudens utseende. Produktene reduserer ikke bare fine linjer og rynker på overflaten, men jobber også i dybden, samt forsterker hudens gjenoppbygningsprosess og beskyttelsesbarriere, motvirker forekomst av hyperpigmenteringer og ikke minst binder hudens fuktbalanse.

Retinol er en form for vitamin-a og er en cellekommuniserende ingrediens. Når denne ingrediensen absorberes med huden, dannes det en vitamin-A-syre (retinsyre), som påvirker hudcellene og deres oppførsel direkte, som garanterer resultater.

Retinol er en svært effektiv ingrediens med gjenoppbyggende og utjevnende egenskaper. Ingrediensen har svært små molekyler, noe som gjør at den trekker dypt ned i huden – dette gjør at denne ingrediensen har tydeligere og bedre resultater enn andre ingredienser som kun virker på overflaten.

Ved å tilsette ferulsyre med retinol skapes en mild men kraftfull sammensetning som forsterker retinolets egenskaper. Huden får tilbake gløden og ny, frisk hud løftes frem uten at huden føles irritert.