Er huden din klar for vårsolen?

Endelig er våren i anmarsj, fuglene kvitrer, dagene blir lengre og solens varme stråler gjør at vi begynner å våkne fra vinterdvalen. Er du som de fleste av oss og begynner å tilbringe mer tid ute for å få slikket mest mulig av de så sårt etterlengtede solstrålene, eller ser frem imot påskeferien på hytta i solveggen eller kanskje en sydentur? Da er det en del ting man trenger å tenke på i forhold til solbeskyttelse, pigmentering og hvordan man kan få en jevn solbrun hud.

Hvordan beskytte huden mot solskader?

Første prioritet når det kommer til soleksponering er solbeskyttelse, man bør bruke solfaktor også på vinteren, 15 SPF er anbefalt (hvis man befinner seg i solrikt land eller har veldig lys hud bør man bruke en høyere faktor). Det er finnes mange dagkremer som inneholder SPF et eksempel er den fantastiske dagkremen fra DR. Dennis Gross (en favoritt her hos oss): Dr. Dennis Gross Instant Radiance SPF 40: En beskyttende og korrigerende dagkrem med farge og fysikalsk solbeskyttelse. Dagkremen gir en smooth finish med glød, liv og friskhet. Kremen inneholder SPF som beskytter mot skadelige frie radikaler, UVA- og UVB-stråker, men også vitamin C, melatonin og pigmentteknologi som er tilpasset slik at kremen smelter perfekt inn i din hud og gir en uslåelig glød. Eller man kan velge å bruke en solfaktor i tillegg etter man har påført dagkrem.

Når huden vår ikke har blitt eksponert for så mye sol gjennom vinteren har ikke pigmentcellene (melanocyttene) som beskytter oss mot UV-stråling og solbrenthet startet produksjonen av pigment (melanin) ennå. Solen er sterkere nå enn på sommeren på tross av at det ikke er varmere.

Det anbefales at solkremen beskytter mot både UVA- og UVB stråler, og minst 30 SPF men gjerne over, som bør påføres før man går ut gjerne to lag og hver 2 time. Og bruk solvett, prøv å ikke tilbringe times vis i sterk sol, men gi huden din en pause i ny og ned.

UVA- og UVB Stråler:

Det finnes to typer UV-stråling; UVA og UVB. UVA-strålene vil ikke føre til solbrenthet, men kan likevel forårsake skader i huden slik som prematur aldring, solallergi og pigmentskader. På sikt kan slik stråling føre til utvikling av hudkreft. Disse strålene penetrerer både skyer og glass og gjør skade hele året. UVB-strålene er de som gir deg brunfarge, eller solbrenthet, og kan også føre til ulike former for hudkreft senere i livet. Disse strålene er ikke like sterke på vinteren som på vår og sommer halvåret.

Hvordan forebygge mot pigmentering i huden:

Pigmentering kan oppstå ikke bare ved eksponering av sol, men som for eksempel hormonelle årsaker under graviditet, ved noen former for medisinering og ved sterke hudbehandlinger som kan gjøre huden ekstra sensitiv for sola og som kan føre til hyperpigmentering. Det er derfor viktig å lese seg opp på hudpleieproduktene man bruker, og eventuelt bytte til produkter som ikke gjør huden så sensitiv til sol i vår- og sommer halvåret.

Når pigmentering i huden allerede har oppstått er det ofte vanskelig å bli kvitt, det er derfor lettere å forebygge mot pigmentering og den beste måten å gjøre det på er å bruke solbeskyttelse. Da gjelder det å finne den beste solbeskyttelsen, og vi i VIP har en fantastisk serie som heter Mesoprotech fra det ledene hudpleiemerket Mesoestetic vi ønsker å anbefale. Noen av produktene er spesielt rettet mot hud med pigmenteringsfeil Mesoprotech Melan 130+ Pigment Control: Solbeskyttelse med svært høy faktor og farge for hud med pigmenteringsfeil. En depigmenterende ingrediens bidrar til å regulere melaninsyntese ved å forsterke virkingen mot pigmentdannelse. En farget tekstur som gir en naturlig tone, demper pigmentering og jevner ut hudtonen.

Om Mesoprotech:

Dette er en innovativ produktserie som tilbyr det mest avanserte og komplette innen solbeskyttelsesteknologi, og beskytter mot de skadelige effektene fra UVA og UVB stråling, infrarød stråling (IR), og synlig lys (HEV). Formlene som finnes i serien kombinerer trygghet med effektiv antioksidant- og anti aldrende virkning, øker kollagen produksjonen og forebygger foto aldring av huden. Dermatologisk testet og vannavstøtende.

Hvordan oppnå en jevn og solbrun hud:

Til sist ønsker vi å gi noen tips til en flott og jevn brunfarge:

  • Eksfolier: for å bli kvitt døde hudceller, 1 – 2 ganger i uken.
  • Tilfør nok fuktighet: Solen kan også tørke ut huden så nok fuktighet er viktig.
  • Solbeskyttelse: Vi kan ikke få sagt det mange nok ganger, bruk solbeskyttelse for din helses skyld så vel som for hudens skyld!

Med dette ønsker vi dere en flott start på våren og nyt de varme strålene fra den tilbakevendende solen!